Ήχοι, Μύθοι και του Κόσμου Παραμύθι

1

Ήχοι, Μύθοι και του Κόσμου Παραμύθι

Διαδραστική, εκπαιδευτική

Μουσικοαφηγηματική Παράσταση για παιδιά Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού

M-E_flyer_final_export1new

Γιατί η γη είναι στρογγυλή; Από που μας ήρθαν οι θεοί; Γιατί η Κύπρος είναι νησί και πως δημιουργήθηκε; Πως γίνεται η Ευρώπη να γεννήθηκε στην Ανατολή; Με ποιο τρόπο η Αφροδίτη έφτασε στην Κύπρο; Σε αυτά και άλλα πολλά φοβερά ερωτήματα απάντησαν οι Αρχαίοι Έλληνες με την μυθολογία τους που σκαρφίστηκαν με την πιο τρελή φαντασία μα και με πολλή ανθρώπινη λογική. Οι ταξιδιάρηδες Αρχαίοι, αλωνίζοντας τις ανοιχτές θάλασσες, ακούγοντας και δανειζόμενοι θρύλους και μύθους από διαφορετικούς λαούς,  κάνοντας πατρίδα τους κάθε ευρωπαϊκή στεριά που ανακάλυπταν, χάρισαν στην Ευρώπη το πρώτο της μεγάλο παραμύθι.

Η αφηγήτρια και θεατροπαιδαγωγός Μαρίνα Κατσαρή και η μουσικός Ηλιάνα Παύλου προσκαλούν τα παιδιά σε ένα ολοκαίνουριο μουσικοαφηγηματικό ταξίδι σε κάποιες από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ελληνικής μυθολογίας Αφηγήτρια και Μουσικός διασκευάζουν και προσεγγίζουν με προσαρμοσμένο τρόπο την κοσμογονία, την θεογονία, τον μύθο της δημιουργίας της Κύπρου, την ανάδυση και την έλευση της Αφροδίτης στο νησί, τη συνάντησή της με τον Άδωνι καθώς και τη δημιουργία του πρώτου ιερού της στην Πάφο.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Παρουσιάζεται σε σχολεία, θέατρα, χώρους πολιτισμού κτλ. κατόπιν συνεννόησης.

Image result for Πέντε Σακιά Γεμάτα Παραμύθια Κατσαρή

 

Επικοινωνία και πληροφορίες

Τηλ: 99009310

Ε-mail: marinakatsaris@hotmail.com

Μήνυμα μέσω του www.marinakatsari.com