Κύπρος – Κρήτη -Ιρλανδία: Νήσοι Εν κινήσει

2

Κύπρος – Κρήτη -Ιρλανδία: Νήσοι Εν κινήσει

Μουσική συνεύρεση νησιωτικών παραδόσεων της Ευρώπης

Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου 7 & 8 Φεβρουαρίου 2020

1

Οι μουσικές τριών νησιών με ιδιαίτερη, ισχυρή και εξελισσόμενη ταυτότητα συναντιούνται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Τρεις μουσικοί, από την Κύπρο (Γιάννης Κουτής, ούτι, φωνή), τη Βρετάνη της Γαλλίας (Loic Blejean, ιρλανδική γκάιντα) και την Ελλάδα (Βαγγέλης Γέττος, λαούτο φωνή) αναζητούν δημιουργικά τον υπόγειο ρυθμό που ενώνει τρεις διαφορετικές νησιωτικές παραδόσεις οι οποίες γεφυρώνονται ακόμα πιο ισχυρά μέσα από την εμβόλιμη ανάγνωση κλασικών και πρωτότυπων κειμένων (Μαρίνα Κατσαρή).

Η λυρική κυπριακή παραδοσιακή μουσική συναντά την επιβλητικότητα των κρητικών ρυθμών και τις ζωηρές ιρλανδικές μελωδίες για δύο μόνο βραδιές στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου που μεταμορφώνεται για αυτό το σκοπό σε μουσική σκηνή. Ο οικουμενικός πολιτισμός, η λαϊκή κουλτούρα και τα αρχέτυπα της ανθρώπινης δημιουργίας δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που δεν πρέπει να χάσετε. Είσοδος ελεύθερη.

Τις συναυλίες υποστηρίζει η Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο.

Χορηγοί: Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (Nicosia Tourism Board), CARDET, SPS, Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου

Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου, Βυζαντίου 24, Στρόβολος
7 & 8 Φεβρουαρίου 2020, στις 20.00
-Κρατήσεις με SMS στο 97843347 αναφέροντας ονοματεπώνυμο, αριθμό ατόμων και ημερομηνία.
-Πληροφορίες: 22 666799