«Στου Διονύσου την Οικία, ξετυλίγεται ιστορία!», Αρχαιολ. Πάρκο Πάφου, 14.5.17

thisvipyramos

«Στου Διονύσου την Οικία, ξετυλίγεται ιστορία!»

Μουσικοαφηγηματική αρχαιολογική περιδιάβαση

με την Μαρίνα Κατσαρή και τον Δημήτρη Φυρίο

Στο Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου

14 Μαΐου 2017

thisvipyramos

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Οικία του Διονύσου του Αρχαιολογικού Πάρκου Πάφου, ανοίγει τις πόρτες της και εμπιστεύεται για λίγο τα διάσημα ψηφιδωτά της στην αφηγήτρια και θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Κατσαρή και στον μουσικό της συνεργάτη Δημήτρη Φυρίο, στις 14 Μαΐου 2017, 10:00-12:00 π.μ. και 15:00-17:00 (δύο παραστάσεις)

Ο Απόλλωνας και η Δάφνη, ο Νάρκισσος, η Θίσβη και ο Πύραμος βγαίνουν από τα ψηφιδωτά τους πορτραίτα και αφηγούνται τις ιστορίες τους και… «Στου Διονύσου την Οικία, ξετυλίγεται ιστορία»!

Related image

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα όσο και η είσοδος στον χώρο είναι δωρεάν για τα παιδιά και για τους ενήλικες συνοδούς τους. Εγγραφές πραγματοποιούνται, μέχρι τις 6 Μαΐου 2017 προς τις υπεύθυνες Συμβούλους Μουσειακής Αγωγής, Κάκια Ανδρονίκου και Χρυστάλλα Αντωνίου, μέσω γραπτού μηνύματος, στα τηλέφωνα: 99578070 και 99545260. Στο μήνυμα είναι απαραίτητο να δηλώνεται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του κάθε συμμετέχοντα, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Η παράσταση διοργανώνεται στο πλαίσιο του θεσμού Μουσειακής Αγωγής, με πρωτοβουλία των Συμβούλων Μουσειακής Αγωγής Πάφου, από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης (6-12 χρόνων) και στους γονείς/ παππούδες-γιαγιάδες/ κηδεμόνες τους.

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (μέχρι 80 συμμετέχοντες).