Ήχοι, μύθοι και του κόσμου παραμύθι, Φεστιβάλ Erasmus, Πάρκο Ακρόπολης, 7.10.17

photo

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

«Ήχοι, μύθοι και του κόσμου παραμύθι»
διαδραστική παράσταση
με την Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο

Φεστιβάλ Erasmus, Πάρκο Ακρόπολης Λευκωσίας 7.10.17, 17.00

photo

Γιατί η γη είναι στρογγυλή; Από που μας ήρθαν οι θεοί; Γιατί η Κύπρος είναι νησί; Πως γίνεται η Ευρώπη να γεννήθηκε στην Ανατολή; Σε αυτά και άλλα πολλά φοβερά ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσουν η Μαρίνα Κατσαρή (αφήγηση) και ο Βαγγέλης Γέττος (μουσική και ηχητική επένδυση) με μία παράσταση που μεταμορφώνει την θεογονία και την κοσμογονία της ελληνικής μυθολογίας σε ένα διασκεδαστικό διαδραστικό event.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά, με την καθοδήγηση των συντελεστών βοηθούν την Ρέα να προστατεύσει τον Δία από τον Κρόνο, συμμετέχουν σε μία συναυλία κρητικής μουσικής, αναγνωρίζουν και συστήνουν τους 12 θεούς στα άλλα παιδιά αναζητώντας την αντίστοιχη μάσκα ή αντικείμενο/σύμβολο και ακολουθούν την Ευρώπη στο ταξίδι της στην….Ευρώπη!

Το πλούσιο σκηνικό, μαζί με τις χειροποίητες μάσκες, την αφήγηση, την μουσική και τις τεχνικές εμψύχωσης δημιουργούν ένα ιδανικό εκπαιδευτικό σκηνικό για παιδιά ηλικίας 5-12 και τους γονείς τους.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Erasmus, στο Πάρκο Ακρόπολης Λευκωσίας στις 7 Οκτωβρίου 2017, στις 17.00.