Η

Σύνδεσμος

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Η Μαρίνα Κατσαρή στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αφήγησης

του  Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου

25.11.17

Σύνδεσμος

Η Μαρίνα Κατσαρή ήταν προσκεκλημένη του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού βιβλίου στα πλαίσια του Παγκυπρίου Φεστιβάλ Αφήγησης, που έλαβε χώρα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Σάββατο 25.11.17, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε σχέση με την θεωρία της αφήγησης και παρέδωσε βιωματικό σεμινάριο σε σχέση με την παιδαγωγική λειτουργία της αφήγησης σε εκπαιδευτικούς και διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης.

2    1

Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων ανέφερε: ”ένα παιδί, μέσω της Τέχνης της Αφήγησης, μπορεί να μάθει να ελέγχει τις σκέψεις και τις πράξεις του όπως ακριβώς μαθαίνει να εξοικονομεί τις αναπνοές του ανεβαίνοντας έναν απότομο λόφο. Στους καιρούς όπου οι άνθρωποι ξεχνούν ή υποτιμούν την υπομονή, την επιμονή και την εργασία, τι πιο χρήσιμο για ένα παιδί, για έναν μαθητευόμενο αφηγητή, να καταλάβει έγκαιρα ότι πριν την ικανοποίηση μια ανάγκης, δηλαδή πριν το τέλος μιας ιστορίας, προηγείται η αρχή της και η μέση της, και ενδιάμεσα το χτίσιμο της προσπάθειας (το δέσιμο της ιστορίας) που μπορεί να καταλήξει στην λύση; Κι ακόμα, τι πιο χρήσιμο από το να φτάσει ο μικρός αφηγητής να εκτιμήσει και την αξία της αποτυχίας;”