”Καύκος”, το νέο video clip των ΕΛΕΚΡΗΤ Project

Καύκος

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

“Καύκος”

Νέο video clip από του ΕΛΕΚΡΗΤ Project

Οι “ΕΛΕΚΡΗΤ Project”, το ιδιαίτερο σχήμα  που με έδρα τη Λευκωσία συνδυάζει την κρητική μουσική με ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες, video art, αφήγηση και θέατρο, επανέρχεται με ένα δυναμικό και πολυεπίπεδο video clip.

Ο “Καύκος” το μοναδικό από άποψη σύνθεσης και στιχουργικής παραδοσιακό κρητικό κομμάτι συμπλέκεται με πρόζα αφιερωμένη στις μετανάστριες που έπεσαν θύματα του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο και τμήμα της ‘’απολογίας’’ της Κλυταιμνήστρας από τον “Αγαμέμνονα” του Αισχύλου, σε μετάφραση που παραχώρησε στο σχήμα ο Γιώργος Μπλάνας.

Εμβόλιμα, αρχειακό υλικό από γυναίκες σε μαζικούς χώρους παραγωγής και ειδικά την πολεμική βιομηχανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντείνουν το διαχρονικό νοερό μονοπάτι που δημιουργεί το ηχοτοπίο των ΕΛΕΚΡΗΤ Project.

Στον “Καύκο” εμφανίζονται οι:

  • Βαγγέλης Γέττος – λαούτο, φωνή
  • Ευαγόρας Μπεκιάρης – ακουστική κιθάρα
  • Μαρίνα Κατσαρή – Κλυταιμνήστρα

Τα πλάνα πήρε ο Χάρης Παναγιώτου ενώ το editing και τα graphics έκανε ο Σταύρος Κωστιδάκης. Τα γυρίσματα έγιναν στο Artos Foundation, στη Λευκωσία, τον Δεκέμβριο 2019.

Εγγραφείτε στο κανάλι των ΕΛΕΚΡΗΤ Project στο Youtube για να ειδοποιείστε απευθείας για κάθε νέα τους κυκλοφορία: http://bit.ly/ΕΛΕΚΡΗΤ_ΚΑΝΑΛΙ

Οι ΕΛΕΚΡΗΤ Project στο Facebook: https://www.facebook.com/elecreteproject/?modal=admin_todo_tour