Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου στον Πολύστυπο, 19.8.17

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου

με την Μαρίνα Κατσαρή και τον Βαγγέλη Γέττο

Πολύστυπος Λευκωσίας 19.8.17

‘’Που δράκους εις την Κύπρον άλλον τίποτε’’.

Οι Λουζινιανοί σταυροφόροι σκαρφαλώνουν στα 1150μ υψόμετρο, στις πλαγιές του Τροόδους, κατακτούν την μεσαιωνική Polistipia και στρώνουν γλέντι τρικούβερτο με το άφταστο κρασί του Πολύστυπου Λευκωσίας (ετυμολ.: πολύ+στύπος<πολλά σταφύλια!).

Η Μαρίνα Κατσαρή (αφήγηση) και ο Βαγγέλης Γέττος (ακορντεόν, λαούτο, κρουστά) τα βάζουν με τα στοιχειά, τους ρηγάδες και τους σιδερόφραχτους ιππότες της μεσαιωνικής Κύπρου και τραγουδούν τα παθήματα και τα κατορθώματά τους.

Οι θρύλοι και τα παραμύθια αποδίδονται στην φυσική τους γλώσσα, την Κυπριακή διάλεκτο που έφτασε στα μεσαιωνικά χρόνια στην ακμή της.

Οι μουσικές επιλογές ακολουθούν τα χνάρια των μεσαιωνικών αρμονιών που μπόλιασαν τόσο δημιουργικά την κυπριακή παραδοσιακή μουσική.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυστύπου (παλιό δημοτικό σχολείο), στις 20.30.