Τα πιόνια του βασιλιά στο Πρόζακ 23/2

1

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Τα πιόνια του βασιλιά

Αφηγηματικό κουκλοθέατρο
Με τη Μαρίνα Κατσαρή και τον Roberto Braham

Πρόζακ, 23/2 στις 20.00

Πρόζακ poster

Ο βασιλιάς μίας φανταστικής χώρας, μετά από ένα ατύχημα, αναγκάζεται να περπατά με δεκανίκια. Επειδή όμως βασιλιάς είναι, ό,τι θέλει κάνει, διατάζει όλους τους υπηκόους του να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά και εκείνοι δεκανίκια. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι αρχίζουν να ξεχνούν πώς περπατούσαν πριν το διάταγμα. Όμως, κάπου, η μνήμη ζει ακόμα και ετοιμάζει την ανατροπή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και νύχτα

Ο κουκλοπαίκτης Roberto Braham (Canicula Puppets) από τη Γουατεμάλα και η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή από την Κύπρο, ενώνουν τις τέχνες τους σε μία δυναμική σύμπραξη αφηγηματικού κουκλοθεάτρου. Η απαράμιλλη δύναμη των φορετών κούκλων που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την παράσταση από τον Roberto Braham και η ατμοσφαιρική αφήγηση ζωντανεύουν έναν ολόκληρο κόσμο εξουσίας και αντίστασης, αστείου και δράματος, σκοταδιού μα και φωτός. Η ιστορία της παράστασης αποτελεί διασκευή του λαϊκού παραμυθιού ”Τα δεκανίκια” όπως το κατέγραψε η Λίλη Λαμπρέλλη στη συλλογή της ”Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών” (εκδ. Πατάκη, 2014)

H παράσταση απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες. Εϊσοδος: 4€ (χρέωση στην πρώτη παραγγελία). Χωρίς κρατήσεις.

Καφενείο Πρόζακ (Μέδοντος 3Α, Λευκωσία), 23/2, 20.00
Πληροφορίες: 99009310 και σελίδα στο facebook : Τα πιόνια του βασιλιά

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, γένι και νύχτα