η Μαρίνα

Η Μαρίνα Κατσαρή, γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1986. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στο Δράμα και Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Εργάζεται ως διδάσκουσα-ειδική επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διδάσκοντας τα μαθήματα του “Δημιουργικού Δράματος” (Παν/μιο Κύπρου), της “Παιδικής Λογοτεχνίας” (Ευρωπαϊκό Παν/μιο). Δίδαξε επίσης “Τέχνη της Αφήγησης” και “Σύγχρονα Εκπαιδευτικά Θέματα”. Διδάσκει επίσης, ως εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Global Collage “Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση”.

Εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης προγραμμάτων υποστήριξης επαγγελματικής μάθησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και παραδίδει Σεμινάρια σε σχολική Βάση και Σεμινάρια για γονείς σχετικά με το Δράμα στην Εκπαίδευση, την ανάπτυξη θετικού κλίματος στο σχολείο, την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των παιδιών, την διαχείριση συναισθημάτων μέσω του Δράματος, πρόληψη βίαιων και παραβατικών συμπεριφορών. Εργάστηκε επίσης ως νηπιαγωγός σε κοινοτικά και ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε Κύπρο και Αγγλία. Ως θεατροπαιδαγωγός, σχεδίασε και πραγματοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα σε Μουσεία (CVAR, Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλλα). Επίσης, παραδίδει Βιωματικά Εργαστήρια σε ενήλικες σχετικά με το Δράμα στην εκπαίδευση (ΑΚΙΔΑ, CARDET, ΟΜΕΡ Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) και την τέχνη της αφήγησης (ενδεικτικά στο Θεατρικό Καταφύγιο του ΘΟΚ 2016-2017, στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2016, 2017, Erasmus+ 2016, Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Νηπιαγωγείων Δυτικής Ελλάδας 2016).

Δραστηριοποιείται παράλληλα ως αφηγήτρια παρουσιάζοντας παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες (ενδεικτικά Μεσαιωνικά Παραμύθια τηε Κύπρου 2017, Του Μύθου τα Γυρίσματα – Ήχοι και Μύθοι της Κρήτης / Αξιοθέα / Λευκωσία και Πάτρα 2016-2017, Ιστορίες και μουσικές της Ιρλανδίας 2016, 2017,  Χίλιες και Μία Νύχτες, Καστελλιώτισσα, Λευκωσία 2014, Αυταπάτες, Artos Foundation 2016). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας αφήγησης «Παραμυθίες», με τις οποίες εφάρμοσε εγκεκριμένα προγράμματα από το Υπουργείο Παιδείας σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και στο Μουσείο CVAR και εμφανίστηκε σε πλήθος φεστιβάλ και θεατρικούς – συναυλιακούς χώρους (ενδεικτικά Μέρες και Νύχτες Μουσείων-Οικεία Χατζ. Κορνέσιου Λευκωσία 2014, 2015, 2017, Φεστιβάλ Φέγγαρος 2014, 2017, Φεστιβάλ Μεσαιωνική Λευκωσία κ.ά.).